Bezichtiging? Waar moet je op letten?

Allereerst bedankt voor de interesse en het inplannen van de bezichtiging. We kijken uit naar uw komst! Een goede voorbereiding op de bezichtiging is het halve werk. Hierbij delen we graag een aantal tips waar u op kunt letten tijdens de bezichtiging zodat u alles uit uw bezoek haalt!

1. Schrijf uw eisen en wensen vooraf op

Vraag van tevoren af waar uw nieuwe huis allemaal aan moet voldoen en schrijf dit indien nodig op. Zo kunt u tijdens de bezichtiging controleren of de woning aan de wensen voldoet.

2. Denk vooraf na over vragen

Het is verstandig om vooraf ook al na te denken over welke vragen u wilt gaan stellen tijdens de bezichtiging. Vragen waar u aan kunt denken zijn de bouwkundige staat van de woning, welke voorzieningen er in de buurt zijn en welke schriftelijke documentatie er aanwezig is.

We lopen de hele woning met u door. Kijk hierbij wat voor gevoel u krijgt bij binnenkomst in het huis. De eerste indruk is namelijk erg belangrijk. Ziet u zich al in de woonkamer zitten? Heeft u tijdens de bezichtiging nog aanvullende vragen? Stel ons deze dan gerust. We beantwoorden ze graag!

3. Negeer de inrichting en de meubels 

Negeer tijdens de bezichtiging de inrichting en alle bijbehorende meubels. We snappen als geen ander dat het lastig is om hier doorheen te kijken. Echter heeft de huidige inrichting vaak (onbewust) invloed op het gevoel dat u krijgt bij de woning. Kijk daarom in plaats hiervan naar de ruimtes in het huis, en fantaseer over de mogelijkheden in uw eigen stijl.

4. Kijk welke voorzieningen er in de buurt zitten 

Misschien bent u al bekend met de buurt. Zo niet, dan is het een goed idee om na de bezichtiging rustig door de wijk te wandelen. Denk afhankelijk van uw situatie na wat voor voorzieningen in de buurt belangrijk zijn en of de buurt deze bezit.

Heeft u hulp nodig met het vinden van de juiste woning?

Lukt het u niet om het juiste huis te vinden of vist u vaak achter het net tijdens de onderhandelingen? We helpen u graag verder middels een vrijblijvend woon/adviesgesprek. Binnen dit gesprek lichten we u de huidige situatie op de huidige woningmarkt toe, brengen we uw woonwensen in kaart zodat u precies weet hoe u ervoor staat in de huidige woningmarkt en vertellen we waar u op moet letten bij het kopen of verkopen van een woning. De mogelijkheden tot een vrijblijvend woon/adviesgesprek zullen we tijdens de bezichtiging bespreekbaar maken.


 

Plan een woon-/adviesgesprek met onze makelaars in

We kijken uit naar een kennismaking bij de bezichtiging. Heeft u op voorhand nog vragen of wilt u een woon/adviesgesprek inplannen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0348-431919 of mail naar woerden@drieman.nl. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor u klaar!