Staatsliedenkwartier

Het Staatsliedenkwartier ligt aan de noordoostkant van Woerden en is begin jaren 70 gerealiseerd. Onderdeel van het Staatsliedenkwartier is de wijk Meander. Deze wijk is gebouwd in de jaren 80. Aan de Utrechtststraatweg staan nog panden met een historische uitstraling. De watergangen in het Staatsliedenkwartier verwijzen naar de vroegere verkavelingssloten.

4.160

Inwoners

1.715

Woningen

285

Bedrijven

Voorzieningen

Buurtwinkelcentrum
Het buurtwinkelcentrum bestaat uit een discountsupermarkt en een snackbar. Op loopafstand ligt het centrum van Woerden en het winkelcentrum Snel & Polanen.

Horeca
In de wijk zijn er twee eetcafés en twee Chinese restaurants.

Basisscholen
De wijk heeft twee basisscholen: de Schakel (katholiek) en de R. de Jagerschool (christelijk).

Verblijven
Aan de Utrechtstestraatweg is een hotel gevestigd en een party-/bruiloft centrum.

Sport
In den wijk ligt een tennisvereniging.

Zorg
Verpleeghuis Careyn/Weddesteyn is aan de rand van de wijk gesitueerd. Aan het zorgcentrum is een woonzorgcomplex verbonden; Het Hofplein.

In de wijk zit verder nog een fysiotherapeutenmaatschap en een orthopedisch schoenspecialist.

Bereikbaarheid

Het Staatsliedenkwartier is op loopafstand van het station Woerden. Station Woerden is een spoorwegstation in Woerden met directe verbindingen naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Breukelen en Amsterdam.

De bereikbaarheid van de wijk met de auto is goed. Op korte afstand bevind zich de A12 en diverse N-wegen.

Op enkele minuten lopen, ligt het centrum van Woerden en ook het winkelcentrum van Snel & Polanen ligt dichtbij (loopafstand).

Meer zien van dit gebied? Bekijk hier onze video!

Wil je hier ook wonen? Of je huis in Staatsliedenkwartier bij ons verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor je klaar!