Snel & Polanen en Waterrijk

De wijken Snel & Polanen en Waterrijk liggen aan de zuidoost kant van Woerden en zijn de nieuwste wijken van de stad. Beide wijken bestaan uit zogenaamde eilanden die worden omsloten door water. Waterrijk heeft een villapark met zo’n 175 villa’s.

De straatnamen in Snel & Polanen verwijzen naar steden, munten, schrijvers, wijnen, bergen en eilanden. De straatnamen in Waterrijk zijn afgeleid van Europese meren en politici. In Waterrijk worden de laatste kavels op dit moment bebouwd.

8.950

Inwoners

3.325

Woningen

675

Bedrijven

Voorzieningen

Winkelcentrum
Aan de rand van de wijken ligt het winkelcentrum Snel & Polanen met 17 winkels, waaronder een grote supermarkt, apotheek, eetcafé, snackbar, slager, bakker, kaaswinkel, drogist, kapper en dierenspeciaalzaak. Parkeren kan gratis.

Basisscholen
Er zijn 3 basisscholen in de wijk: de Regenboog (katholiek), de Margrietschool (christelijk) en de Anderssenschool (openbaar). De Regenboog en de Margrietschool zijn brede scholen. De Anderssenschool biedt gericht onderwijs voor hoogbegaafden.

Middelbare school
De openbare brede middelbare school Minkema College heeft 2 vestigingen aan de rand van de wijk Snel en Polanen. In het gebouw de Mink (op loopafstand van het station) zijn de klassen havo tot het gymnasium gevestigd. Op locatie Stein (voorbij het winkelcentrum) zit het vmbo-deel.

Kinderopvang
Er zijn verschillende kinderopvanglocaties in de wijken. Zij maken onderdeel uit van de KMN Kind & Co. Er is voorschoolse- en naschoolse opvang. KMN Kind & Co biedt ook opvang voor peutergroepen.

Sporten en recreatie
In de wijken zijn diverse sport- en recreatievoorzieningen. Zo is er een voetbalvereniging, een dansschool en is er een watersportvereniging actief op de Recreatieplas. Er worden regelmatig sportactiviteiten georganiseerd in Sporthal Snellerpoort, dat direct naast de Minkema-locatie Stein is gevestigd.

Recreatieplas Cattenbroek
De plas bestaat uit een natuurplas en een recreatieplas. Beide plassen worden van elkaar gescheiden door een houtwal want zo blijft de scheiding helder. De plas is ontstaan door zandwinning voor de wijken Snel & Polanen, Waterrijk en Leidse Rijn (Utrecht).

In het afgesloten deel kan worden gezwommen. Dit is maximaal 1,40 meter diep. Buiten het afgezette deel is de plas tot 34 meter diep. Diverse watersporters maken gebruik van dit deel van de plas: surfen, zeilen en suppen is toegestaan. In tegenstelling tot waterskiën, jetskiën en kitesurfen. Dit is niet toegestaan.

Een deel van de plas is ingericht als hondenstrandje. Hier mogen honden loslopen en het water in. Het is mogelijk rondom de plas te lopen. Dit is een prachtige wandeling van 4 kilometer. Ieder jaar vindt er een festival plaats op het strandje.

De plas is goed bereikbaar per fiets en auto en beschikt over parkeerplekken.

Horeca
Binnen de wijken is er diverse horeca te vinden. Aan de recreatieplas zit een pizzeria. In het winkelcentrum zit naast een snackbar ook een eetcafé.

Kerkgebouw Het Baken
Ten slotte bevindt zich er het Baken. Dit is een geloofsgemeenschap, initiatief van de gezamenlijke Protestantse Kerk in Woerden. In Het Baken is er bijna elke zondag een samenkomst.

Bereikbaarheid

Op korte afstand bevind zich het station Woerden. Station Woerden is een spoorwegstation in Woerden met directe verbindingen naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Breukelen en Amsterdam.

Waterrijk en Snel & Polanen zijn goed bereikbaar met de auto. Op korte afstand bevind zich de A12 waardoor je met de auto zo op de snelweg bent!

In Snel & Polanen bevindt zich een winkelcentrum die in 2022/2023 een groot stuk uitgebreid word. Op enkele minuten lopen, ligt het centrum van Woerden.

 

Meer zien van dit gebied? Bekijk hier onze video's!

Wil je hier ook wonen? Of je huis in Snel & Polanen of Waterrijk bij ons verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor je klaar!