Centrum/Binnenstad

Het centrum van Woerden bestaat uit een historische kern. Het gebied van de binnenstad van Woerden is van oudsher het gebied binnen de singel.

De vele voorzieningen in dit gebied zijn op loopafstand. Ook het NS-station is op loopafstand. Evenementen vinden plaats op het Excercitieveld dat net buiten de binnenstad ligt en voornamelijk op het Kerkplein. Voorbeelden zijn de Woerdense Vakantieweek, het Straattheaterfestival en de Woerdense Koeiemart.

Regelmatig zijn er stadswandelingen door het centrum.

2.540

Inwoners

2.004

Woningen

530

Bedrijven

Voorzieningen

Stadshart
Het stadshart van Woerden bestaat uit een levendig winkelgebied met veel horeca. De ondernemers zijn verenigd en zorgen samen voor een schoon en prettig winkelgebied. Naast winkels van ketens, zijn er veel kleine winkels van lokale ondernemers.

Cultuur
In het centrum van Woerden zijn veel bezienswaardigheden. Denk aan historische gebouwen zoals het Kasteel, het Stadsmuseum en de verschillende kerken. In het Klooster zijn regelmatig voorstellingen.

Brediusbos
Aan de rand van het centrum, naast het Excercitieveld ligt Landgoed Brediusbos. Een groot park met een kinderboerderij en veel speelgelegenheid. Er wordt gewerkt aan een horecagelegenheid in het hart van het Bredisbos.

Horeca en overnachten
In het centrum zijn diverse restaurants en caf├ęs te vinden. Ook het stadshotel zit centraal in het centrum.

Bereikbaarheid

Het centrum van Woerden is zowel met de trein als met de auto bereikbaar. Binnen de singel is het betaald parkeren. Er zijn twee parkeergarages.

Bezienswaardigheden

In het centrum van Woerden zijn veel bezienswaardigheden zoals Bonaventurakerk, Kasteel, Petruskerk, Stadsmuseum, Kaasexperience.