Bomen- en bloemenbuurt

Bomen- en bloemenbuurt Woerden is een prachtige woonwijk met veel water en groen. De wijk ligt ten westen van de binnenstad en kwam tot stand tussen de jaren ’30 en medio jaren ’70. De woonwijk is zeer divers.

4.370

Inwoners

2.119

Woningen

230

Bedrijven

Voorzieningen

Winkels
Naast een grote discountsupermarkt (energieneutraal), is er nog een kleine winkelstrip in de buurt met een kleine detailhandel.

Gezondheidscentrum
In Medisch Centrum Iepenhof zitten onder andere een apotheek, fysiotherapeut en huisartsenpraktijk. De verschillende zorgverleners hebben als doel de juiste zorg te bieden door samen te werken.

Brandweer
Aan de rand van de wijk naast de discountsupermarkt zit de brandweerkazerne van Woerden.

Kerk
De enige moskee van Woerden bevindt zich aan de rand van de bomen-en bloemenbuurt.

Scholen
In de bomen- en bloemenbuurt zijn drie basisscholen: Jan de Bakker School (reformatisch), De Wegwijzer (katholiek) en Willem van Oranje (christelijk).

Bereikbaarheid

De bomen-en bloemenbuurt ligt op korte afstand van het centrum van Woerden. Waaronder het station Woerden. Station Woerden is een spoorwegstation met directe verbindingen naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Breukelen en Amsterdam. Daarnaast is de bomen-en bloemenbuurt is goed bereikbaar met de auto. Op korte afstand bevind zich de A12 waardoor je met de auto zo op de snelweg bent!

Meer zien van dit gebied? Bekijk hier onze video!

Wil je hier ook wonen? Of je huis in Bomen en Bloemenbuurt bij ons verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor je klaar!