Centrum/Binnenstad

Het centrum/binnenstad van Woerden bestaat uit een historische kern. Het gebied van de binnenstad van Woerden is van oudsher het gebied binnen de singel. De vele voorzieningen in dit gebied zijn op loopafstand. Ook het NS-station is op loopafstand. Evenementen vinden plaats op het Excercitieveld dat net buiten de binnenstad ligt en voornamelijk op het Kerkplein. Voorbeelden zijn de Woerdense Vakantieweek, het Straattheaterfestival en de Woerdense Koeiemart.

2.540

Inwoners

2.004

Woningen

530

Bedrijven

Voorzieningen

Stadshart
Het stadshart van Woerden bestaat uit een levendig winkelgebied met veel horeca. De ondernemers zijn verenigd en zorgen samen voor een schoon en prettig winkelgebied. Naast winkels van ketens, zijn er veel kleine winkels van lokale ondernemers.

Cultuur
In het centrum van Woerden zijn veel bezienswaardigheden. Denk aan historische gebouwen zoals het Kasteel, het Stadsmuseum en de verschillende kerken. In het Klooster zijn regelmatig voorstellingen.

Brediusbos
Aan de rand van het centrum, naast het Excercitieveld ligt Landgoed Brediusbos. Een groot park met een kinderboerderij en veel speelgelegenheid. Er wordt gewerkt aan een horecagelegenheid in het hart van het Bredisbos.

Horeca en overnachten
In het centrum zijn diverse restaurants en cafés te vinden. Ook het stadshotel zit centraal in het centrum.

Regelmatig zijn er stadswandelingen door het centrum.

Bereikbaarheid

Het centrum/binnenstad van Woerden is zowel met de trein als met de auto bereikbaar. Binnen de singel is het betaald parkeren. Er zijn twee parkeergarages in het centrum. Aan de rand van het Centrum bevindt zich station Woerden. Dit is een spoorwegstation  met directe verbindingen naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Breukelen en Amsterdam.

Bezienswaardigheden

In het centrum van Woerden zijn veel bezienswaardigheden zoals Bonaventurakerk, Kasteel, Petruskerk, Stadsmuseum, Kaasexperience.

Meer zien van dit gebied? Bekijk hier onze video!

Wil je hier ook wonen? Of je huis in centrum/binnenstad bij ons verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor je klaar!