Molenvliet

De wijk Molenvliet ligt aan de zuidwestkant van Woerden. De wijk is grotendeels gebouwd in de jaren zeventig en is eind jaren negentig voltooid. Het is een van de grootste wijken van Woerden. De straatnamen van de wijk zijn afgeleid van rivieren, bloemweiden en vaartuigen. Molenvliet is divers van opzet, heeft veel groen en veel sport- en recreatiemogelijkheden.

5.385

Inwoners

2.300

Woningen

260

Bedrijven

Voorzieningen

Winkelcentrum Molenvliet
Het deels overdekte winkelcentrum met 18 winkels is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd. Naast een supermarkt, diverse speciaalzaken en een opticien, vindt u er ook een snackbar en een Chinees Specialiteitenrestaurant.

Centraal in het winkelcentrum ligt het Orakelplein met daarop een groot kunstwerk: het Orakel van Woerden.

Wijkpark Molenvliet
In de wijk ligt een park. Een deel bevat sportvelden en het andere deel bestaat uit een grote heuvel. Ieder jaar wordt er een eendaags muziekfestival gehouden.

Uniek kenmerk vormen de asfaltwegen die door het park slingeren.

Sportvelden
Aan de rand van Molenvliet liggen de sportvelden van twee voetbalverenigingen, de atletiekbaan, tennisbanen, korfbalvereniging.

Basisscholen
In Molenvliet zijn drie basisscholen Johan Frisoschool (christelijk), de Molenwiek (katholiek) en De Achtsprong (openbaar onderwijs).

Bereikbaarheid

Molenvliet Woerden is goed bereikbaar met de auto. Op korte afstand bevind zich de A12 waardoor je met de auto zo op de snelweg bent!

Molenvliet ligt op fietsafstand van het centrum van Woerden waaronder het station Woerden. Station Woerden is een spoorwegstation in Woerden met directe verbindingen naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Breukelen en Amsterdam. Aan de andere kant zit u zo op de fiets in het Groene Hart.

Meer zien van dit gebied?

Wil je hier ook wonen? Of je huis in Molenvliet bij ons verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor je klaar!