Nieuwerbrug

Het dorp Nieuwerbrug ligt vlakbij Woerden en Bodegraven-Reeuwijk. Nieuwerbrug is gesticht in 1651 met een brug over de Oude Rijn. Dit was een belangrijke brug voor de handel tussen Bodegraven en Woerden, terwijl de brug zelf op de grens van vier gemeenten lag. Rond deze brug ontstond een gemeenschap: Nieuwerbrug. De brug is inmiddels de enige tolbrug van Nederland.

1.800

Inwoners

700

Woningen

255

Bedrijven

Voorzieningen

School
Nieuwerbrug heeft een basisschool: De Brug (openbaar christelijk)

Sport
Tennisvereniging, voetbalvereniging en gymnastiekvereniging.

Horeca
In Nieuwerbrug zijn diverse horecagelegenheden, waaronder restaurants en een museumproeverij. Hier kan ook worden overnacht.

Bereikbaarheid

Het dorp Nieuwerbrug is goed te bereiken met de auto. Op korte afstand bevind zich de A12 waardoor je met de auto zo op de snelweg bent! Daarnaast is Nieuwerbrug omringt door prachtige fietsroutes die je gemakkelijk in Woerden of Bodegraven brengen

Bezienswaardigheden

Tolburg
Het belangrijkste kenmerk van het dorp is de tolbrug. Het is de laatste particuliere tolbrug van West-Europa. Bewoners hoeven niet te betalen, bezoekers betalen 50 eurocent. De tolbrug  wordt met de hand omhoog en naar beneden gehaald.

Kerken
Nieuwerbrug heeft twee kerken: de Brugkerk en de Bethlehemkerk

Eeuwfeesttoren
Het kleinste museum van Nederland. Er mogen 2 a 3 mensen tegelijk in. Het museum staat naast de tolbrug.

Weijpoorstemolen
Een grote maalvaardige wipmolen die volledig is gerestaureerd en als hulpgemaal kan worden ingezet.

Meer zien van dit gebied? Bekijk hier onze video!

Wil je hier ook wonen? Of je huis in Nieuwerbrug bij ons verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor je klaar!