Schilderskwartier

Het Schilderskwartier Woerden is gebouwd in de jaren ‘60. Sinds 2008 wordt de wijk gerenoveerd en wordt er veel nieuwgebouwd. De straten in het Schilderskwartier zijn vernoemd naar bekende schilders.

5.940

Inwoners

2.630

Woningen

335

Bedrijven

Voorzieningen

Winkelcentrum
Slecht weer en toch winkelen? Dan is winkelcentrum Tournoysveld de ideale plek! Het winkelcentrum Tournoysveld is volledig overdekt, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en ligt centraal in de wijk. Naast een grote supermarkt zitten er diverse kleinere winkels in het winkelcentrum zoals een drogist, bloemist en zuivelhandel.

Scholen
In de wijk liggen diverse basisscholen en een middelbare school. De basisscholen zijn Rembrandt van Rijn (openbaar), Willem Alexanderschool (christelijk), De Kring (Jenaplan) en De Keerkring (SBO).

De middelbare school, Kalsbeek College (christelijk) heeft 2 locaties. Op locatie Schilderspark zitten de leergangen 6jarige HAVO tot en met gymnasium. Op locatie Bredius worden de leerrichtingen MAVO-XL en VMBO aangeboden.

Kerk
Aan de rand van de wijk staat de Kruiskerk.

Bereikbaarheid

Het Schilderskwartier ligt op fietsafstand van het centrum van Woerden waaronder het station Woerden. Station Woerden is een spoorwegstation in Woerden met directe verbindingen naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Breukelen en Amsterdam. Aan de andere kant van de wijk zit je zo op de fiets in het Groene Hart.

Het Schilderskwartier is goed bereikbaar met de auto. Op korte afstand bevind zich de A12 waardoor je met de auto zo op de snelweg bent!

Meer zien van dit gebied? Bekijk hier onze video!

Wil je hier ook wonen? Of je huis in Schilderskwartier bij ons verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor je klaar!