Zegveld

Het dorp Zegveld is onderdeel van de gemeente Woerden. Tot 1988 was Zegveld een zelfstandige gemeente. Zegveld is een kruisdorp. Het dorp ligt ten noordwesten van Woerden en ligt midden in het groen.

2.300

Inwoners

909

Woningen

257

Bedrijven

Voorzieningen

Winkels
Zegveld heeft een aantal winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Sporten en recreatie
In Zegveld zijn er verschillende sportmogelijkheden: voetbal, tennis, volleybal, gymnastiek, polstokspringen, vissen en schieten.

Horeca
Uit eten kan bij eetcafé De Halve Maan en bij restaurant Spies & Spijs.

Verder bevindt partycentrum De Milandhof zich in Zegveld voor feesten en zakelijke evenementen.

Aan de rand van Zegveld ligt de prachtige buitenplaats De Blauwe Meije.

Bereikbaarheid

Het dorp Zegveld is goed bereikbaar vanuit de richtingen Amsterdam en Utrecht door omliggende A12 en A2. Daarnaast is Zegveld omringt door prachtige fietsroutes die je gemakkelijk in Woerden en Woerdens Verlaat. In Woerden bevindt zich het station Woerden. Station Woerden is een spoorwegstation met directe verbindingen naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht, Breukelen en Amsterdam.

Bezienswaardigheden

In Zegveld zijn er 14 gemeentelijke monumenten, waaronder de Hervormde kerk (1862), het gemaal, de sluis, het schoolgebouw en diverse boerderijen en woonhuizen.

Meer zien van dit gebied? Bekijk hier onze video!

Wil je hier ook wonen? Of je huis in Zegveld bij ons verkopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Drieman Garantiemakelaars staan voor je klaar!