Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Noordeinde 54 2445 XE Aarlanderveen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 795.000,- k.k.

bied op deze woning

Aarlanderveen, Noordeinde 54

Niet vaak hebben wij een object als dit in de verkoop. Bijzonder is namelijk de combinatie van een vrijstaande woning, een aantal bijgebouwen (schuren) en een perceel weiland van ruim 1.6 hectare.
Al met al hebben we het over twee percelen met een grootte van resp. 1.900 m2 en 16.210 m2.

Woonhuis
Het vrijstaande woonhuis aan het Noordeinde is door de jaren heen verbouwd en uitgebouwd. Het exacte bouwjaar van de woning hebben wij niet kunnen achterhalen maar zal liggen rond eind jaren zestig van de vorige eeuw (1968).
De foto’s en de plattegronden van de woning geven al een goed beeld van de huidige indeling en afwerking.
Het is zeker niet meer de woning uit 1968. Zo is de woning in 2003 aan de achterzijde uitgebouwd. Zijn er op de verdieping brede dakkapellen aangebracht en is er in 2020 een erker aangebouwd.
Al met al hebben we het nu over een vloeroppervlakte van ca. 151 m2.
De entree is aan de voorzijde, wordt natuurlijk niet zo vaak gebruikt. De bijkeuken neemt in de praktijk die functie vaak over. Mooie grote ruimte met plek voor de w.m.aansluiting en de droger.
De doorgang naar de keuken is een logische. Hier een inbouwkeuken met veel kastruimte en de nodige apparatuur. Er bevinden zich naast de woonkamer nog een tweetal kamers op de begane grond. Een in gebruik als kantoortje en een als slaapkamer. Handig is dan de grote badkamer die er naast ligt met een badkamermeubel, toilet en grote inloopdouche.
De woonkamer is en ruim en dankzij de vele ramen licht qua beleving. Tenslotte uiteraard nog de hal, de grote garderobe, kastruimte (met de verdeel unit van de vloerverwarming) en de trap naar de 1e verdieping.

De 1e verdieping heeft dankzij de dakkapellen aan de achterzijde veel extra ruimte gekregen.
Was vanwege de schuine kap ook nodig. Nu zijn er 2 grote en een kleine slaapkamer en daarnaast een ruimte die als 2e badkamer in gebruik is met een ruimte wastafel.
Los van veel bergruimte vindt u hier ook de weggewerkte c.v.combiketel.

Vanwege de ligging is er aan de kant van de middagzon een mooie terras, dat weer naadloos overloopt in de tuin.
Het tuinhuis is niet het enige bijgebouw, nee u vindt hier min of meer 3 bijgebouwen.

Bijgebouwen
Door de jaren heen zijn deze schuren gerealiseerd, soms weer uitgebouwd en soms “op” gebouwd (1995) uit materialen die weer van andere bouwwerken afkomstig zijn.
Delen van de bijgebouwen zijn nu verhuurd. Deze kunnen desgewenst leeg worden opgeleverd, maar u kan ook besluiten de afspraken met een of meerdere van de huurders te continueren.
Uiteraard zullen wij u over de actuele afspraken nader informeren.
Op het dak van dit bijgebouw liggen nog 24 PV panelen. Deze zijn niet meegenomen in het energielabel van de woning maar wel hiermee verbonden. De omvormer en een aparte groepen kast bevinden zich in dit bijgebouw. Het energieverbruik wordt hierdoor positief beinvloed.

De grote ruimte achter het huis is ca. 8.90 meter breed en ruim 31 meter diep.
Verdeeld in diverse compartimenten zelfs met een kantine, toiletgroep douche en verbouwd in …
Ook verschillende toegangsdeuren.

Naast of beter gezegd tegen dit bijgebouw aangebouwd een grote schuur. Iets eenvoudiger van opzet (2015) en deels opgebouwd uit al gebruikte materialen. Maatvoering prima (ca. 7 x 12 meter) en uitermate geschikt voor de stalling van een caravan, camper of auto.

Dan nog het 3e grote bijgebouw. Een grote schuur van 17 meter breed en ca. 8 meter diep. Ook hier een tweetal compartimenten. Dit bijgebouw werd in 1993 gerealiseerd. Hier kamen de spanten uit een oude school. Ook werden voor de bouw gebruikte materialen gebruikt.

Weiland
Het weiland werd later bijgekocht en kent een agrarische bestemming. Dit weiland met een oppervlakte van ruim 1.6 hectare loopt diep de polder in.

Erfdienstbaarheden
In het verleden zijn diverse erfdienstbaarheden over de eigen toegangsweg gevestigd. Dit ten behoeve van de bereikbaarheid van de woningen aan het Noordeinde 54a, 54 b en 54 c. Ook waren er wat informele afspraken gemaakt voor het 2e deel het terrein maar deze zijn vanwege de verkoop nu stop gezet. Het is een nieuwe eigenaar hierover natuurlijk nieuwe afspraken te maken wanneer die dat zou willen.

Bestemming
In het vigerende bestemmingsplan is nu het geheel aangemerkt binnen een agrarische hoofdbestemming. De woning als een zogenaamde bedrijfswoning.
In goed overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn wordt aan de hand van een zogenaamde BOR (Besluit Omgevingsrecht) regeling deze bestemming deels gewijzigd en naar Wonen omgezet voor het voorste gedeelte. Het land blijft de agrarische bestemming houden.
Het is aan de koper op basis van deze nieuwe uitgangspunten mogelijke aanpassingen te verrichten.
In het kader van handhaving zal de verkoper nog enige containers, stelconplaten, een kippen hok in het agrarische deel verwijderen.

Vraagprijs € 795.000 k.k.

  • 151 m2
  • 18.110 m2
  • 4

Kenmerken Noordeinde 54

Overdracht

Vraagprijs€ 795.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte18.110 m2
Woonoppervlakte151 m2
Inhoud558 m3

Bouw

SoortBungalow
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1968
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Noordeinde 54

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.915

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

28%

20% NL

33%

20% NL

38%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod