Skip to content

Te koop: woonhuis Meije 109* 2411 PM Bodegraven

Verkocht

€ 600.000,- k.k.

bied op deze woning
  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Bodegraven Meije 109*

Let op: Dit is een Bieden vanaf-prijs : € 600.000,- k.k., Vraagprijs: € 695.000,- k.k.

“Woonboerderij met boomgaard, weiland, werkplaats, garage en met ligplaats in vaarwater naar de Nieuwkoopse Plassen!”

Op een fantastische plek in de landelijke Meije staat deze eeuwenoude woonboerderij (ca. 1800 gebouwd) met werkplaats (voorheen hooiberg en zwembad), ruime garage. Het geheel is gelegen op een perceel van maar liefst ruim 6.000 m2. Zowel in als rondom de woning is het genieten van de rust en ruimte, van de natuur, van het agrarisch gebied en van de nabij gelegen Nieuwkoopse plassen.

U ervaart een fenomenaal uitzicht en dankzij de grootte van het perceel en de gunstige situering kunt u de gehele dag van de zon genieten, zelfs tot het ondergaan ervan in een landschap met koeien en schapen aan de horizon. Dankzij een steigertje (aan de overkant van de weg) aan het riviertje “De Meije” staat deze bijzondere woning in open vaarverbinding naar de Nieuwkoopse Plassen.

Heerlijk vrij wonen in de natuur, maar toch ook heel centraal t.o.v. alle grote steden van de Randstad zoals Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam en ook luchthaven Schiphol.

De woonboerderij is met enige regelmaat aan de woontrends c.q. eisen aangepast. Evenwel zal een nieuwe eigenaar zijn eigen keuzes willen maken, en de woning op onderdelen zoals kamers, keuken, badkamer, toilet, etc. willen moderniseren. Ook is er sprake van enig achterstallig onderhoud.
Aan de hand van een aantal steekwoorden nemen we u voor een globale indruk in gedachten mee.

Begane grond:
Entree in de ruime hal, meterkast met stoppenkast en omvormer (vanwege zonnepanelen op het dak), aan voorzijde slaapkamer met vaste wastafel, ruime wasruimte/bijkeuken o.a. aansluitingen voor wasapparatuur, opstelplaats cv-ketel (Atag, 2016) met eenvoudige (2e) badkamer o.a. met douche en wastafel, (tussen) hal met toiletruimte, doorgang naar ruime kamer (‘tussenlid’ tussen de beide woonboerderijen), verdeeld in werkkamer en achterentree, en toegang tot riante living met klassieke sfeerelementen, zoals houten vloer, kerkdeuren, sfeervolle kachel en openslaande deuren, met open keuken, in U-vorm opgesteld, met losse apparaten.

Verdieping:
Vanuit de hal is de opgang naar de verdieping met toegang tot de volgende ruimtes: overloop/gang, riante slaapkamer met dakkapel aan voorzijde, (hoofd) badkamer met dakkapel en voorzien van ligbad en wastafel, separaat toilet, tussen (slaap)kamer en zeer ruime slaapkamer met vaste wastafel en dakkapel aan achterzijde. Boven de kamers is een bergvliering.

Hooiberg/Werkplaats:
Vanuit de woonkamer met doorgang d.m.v. kerkdeuren, maar ook via de tuin is de (oorspronkelijke) hooiberg te bereiken. Ooit heeft hierin een zwembad gezeten, maar thans volledig in gebruik als werkplaats/hobbyruimte. Dankzij het vele glas is dit een heel plezierige ruimte, waarin ook andere functies (o.a. extra leefruimte, bedrijf/praktijk aan huis, houden van feestjes) kunnen worden uitgeoefend.

Schuur/garage:
De houten berging/garage is tegen de hooiberg/werkplaats aangebouwd die voor de helft verdeeld is met de buren (Meije 111). Hier is ruimte voor het opstellen van 2 auto’s.

Tuin:
Het riviertje De Meije slingert zich aan de voorzijde heerlijk langs de woning, en het aanlegsteigertje is een mooi vertrekpunt om per boot de Nieuwkoopse plassen te verkennen.

Op uw wandeling over het eigen perceel komt u vanuit de woning in eerste instantie in een groene en bloemrijke achtertuin. Deze geeft u veel privacy en intimiteit, maar laat u aan de andere kant ook heerlijk genieten van de zon en van de omgeving.

Verder lopend naar achteren wordt het blikveld steeds ruimer. U passeert de moestuin, en ziet de vrucht van uw eigen arbeid in kleur en geur op komen. Uw kostje is gekocht! Daarna bereikt u de boomgaard met de fruitbomen. Het zal te veel zijn om dit alles voor eigen productie te kunnen houden, maar wellicht kunt u anderen van uw opbrengsten laten meegenieten?

Tenslotte bereikt u aan het eind van uw wandeling het weiland van ca. 40 x 40 meter (over het water). Dit biedt wellicht mogelijkheden voor het houden van uw eigen kleinvee, zoals een paar schapen, een geitje, o.i.d.

Bijzonderheden:
• Een pand om te ervaren!
• Inhoud ca. 1277 m³;
• Kavelgrootte ca. 6.128 m²;
• Oplevering in overleg.

U en uw NVM makelaar zijn van harte welkom!

  • 223 m2
  • 6.128 m2
  • 4

Kenmerken Meije 109*

Overdracht

Koopprijs€ 600.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte6.128 m2
Woonoppervlakte223 m2
Inhoud1.277 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1800
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Meije 109*

Marktcijfers van Bodegraven

Gemiddelde verkoopprijs in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: € 266.598,-

Gemiddelde vraagprijs in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: € 288.096,-

Gemiddelde verkooptijd in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: 28

Gemiddeld aangeboden in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: 7228

Gemiddeld aantal verkocht in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: 9419

Gemiddelde prijs/m2 in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: 2.365

Vergelijkbaar woningaanbod