Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Zuidzijde 115a 2411 RW Bodegraven

Verkocht

€ 725.000,- k.k.

bied op deze woning

“Sfeervol en vrijstaand wonen in een verscholen parel aan de Zuidzijde op 1106 m2 eigen grond!!”

Aan de Zuidzijde op huisnummer 115a vindt u op een ruim perceel van maar liefst 1106 m2 eigen grond een verscholen parel, nl. een zomerhuis van een boerderij, welke tot ca. 1975 bij Zuidzijde 116 behoorde.

Het zomerhuis is in de afgelopen 30 jaren grotendeels onderhanden genomen, en geworden tot een gezellige en knusse gezinswoning. Mede door de sfeervolle afwerking en warme inrichting komen de karakteristieke elementen van het zomerhuis zoals knusse woonkamer met open haard, woonkeuken, werk-/slaapkamer en badkamer op begane grond, bijkeuken en 3 kamers op de verdieping volledig tot z’n recht.

De rondom de woning aangelegde tuin is een ‘plaatje’. Vanaf de opgang van het perceel met de beschermwaardige treurwilg tot aan de struiken, de bomen, de heggen, de gazons en sierpaden c.q. bestrating is de tuin een lust voor het oog, en een heerlijk plek om te verblijven, te tuinieren en/of te ontspannen.

Noot:
Een zomerhuis is een klein huis naast een boerderij, dat in de zomer dienst deed als tijdelijk eenvoudige woning. Door de lange werkdagen was er weinig tijd voor huishoudelijk leven, maar was wonen en werken meer verweven en beperkt tot kleine ruimten. Bovendien was er ruimte nodig voor de kaasbereiding in huis, waarbij de woonkamer vaak dienst deed als kaaskamer. De oudste zomerhuizen dateren van uit de 18e eeuw. Dankzij de investeringsgolf door de succesvolle kaashandel zijn eind 19e en begin 20e eeuw veel fraaie boerderijen gebouwd met soms in stijl harmoniërend zomerhuis daarbij. De meeste zomerhuizen zijn echter later gebouwd dan de boerderij, al dan niet tegelijk met het boenhok. Bron: Routeboekje ‘Verlichtte boerderijroute Oude Rijn’ Bodegraven tot Woerden, 2009.

Bodegraven is voor velen een fijn dorp om in te wonen. Op relatief korte afstand vindt u de dorpskern met een scala aan winkels, leuke restaurantjes met gezellige terrassen, (basis)scholen, de Oude Rijn en het NS station. Het agrarisch poldergebied, de natuurgebieden van de Reeuwijkse- en Nieuwkoopse plassen en de uitvalswegen A12/ N11 zijn snel en gemakkelijk te bereiken.

Graag geven wij u een indruk van hetgeen u bij een rondgang in de woning mag verwachten.

Indeling:
Begane grond:
Entree, centrale hal met parketvloer, meterkast (5 groepen, kookgroep, boilergroep en aardlekschakelaar). Vanuit de hal betreedt u aan de voorzijde het leefgedeelte terwijl aan de achterzijde het slaap-/werkgedeelte is gesitueerd.

Leefgedeelte:
Vanuit de hal komt u in de gezellige woonkeuken met openslaande deuren, en riante in L-vorm opgestelde keuken met diverse ingebouwde apparatuur o.a. keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en keukenboiler. Hier bevindt zich ook de oorspronkelijke antieke Alkoof, een stookplaats waar het fornuis stond.

Een doorgang brengt u vanuit de woonkeuken in de woonkamer. Deze living is aan de voorzijde van de woning en biedt een gezellige en warme plek om te verblijven, met parketvloer en open haard.

Slaap-/werkgedeelte:
Vanuit de hal komt u aan de achterzijde van de woning eerst bij de toiletruimte met wandcloset en fontein, en de badkamer met ligbad/douche combinatie, wastafelmeubel, design radiator en opbergruimte.

Vervolgens bereikt u de werk-/slaapkamer met parketvloer, de werk-/voorraadkast en grote bijkeuken met tegelvloer, eenvoudig keukenblok en stookkast met opstelplaats cv-ketel.

Verdieping:
Op de verdieping zijn een grote (hoofd)slaapkamer met dakkapel, diverse bergkasten en vaste wastafel, een kleinere slaapkamer, een bergkast, toiletruimte met wandcloset en fontein, en aan de achterzijde een tussenruimte met fonteinmeubeltje en 3e slaapkamer aan de achterzijde van de woning.

Buitenruimte:
De onder architectuur aangelegde tuin is een lust voor het oog. Laat u ieder seizoen verrassen door de veelheid van kleuren en geuren. Voorts bevindt zich in deze tuin nog een dubbele (oude) carport, een houthok, een oud dierenverblijf, terwijl aan de achterzijde van de woning een grote schuur is aangebouwd. Een overkapping met zitgelegenheid voor grotere groepen maakt het geheel ‘af’. Parkeren op eigen terrein is vanzelfsprekend.

Afmetingen:
Woonkamer : ca. 4.88 m x 4.29 m
Woonkeuken : ca, 4.88 m x 3.78 m
Badkamer : ca. 2.51 m x 1.95 m
Werk-slaapkamer : ca. 2.89 m x 2.77 m
Bijkeuken : ca. 4.88 m x 3.02 m
Slaapkamer 1 : ca. 5.59 m x 4.57 m
Slaapkamer 2 : ca. 3.36 m x 2.71 m
Slaapkamer 3 : ca. 3.59 m x 2.13 m
Berging : ca. 4.88 m x 4.00 m
Overkapping : ca. 5.01 m x 2.62 m

Bijzonderheden:
• Sfeervol en knus wonen in nabijheid van poldergebied, en toch op korte afstand van de dorpskern;
• Fraai zomerhuis met prachtige en weelderige tuin;
• Eventueel wonen, slapen en baden op de begane grond mogelijk;
• Ruim perceel van 1106 m2 (met deel weg) eigen grond;
• Woonoppervlakte ca. 153 m2, inhoud ca. 587 m3;
• Ouderdomsclausule van toepassing;
• Oplevering in overleg;

U en uw NVM makelaar zijn van harte welkom!

  • 153 m2
  • 1.106 m2
  • 4

Kenmerken Zuidzijde 115a

Overdracht

Vraagprijs€ 725.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.106 m2
Woonoppervlakte153 m2
Inhoud587 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1886
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Dubbelglas, HR glas
EnergielabelE

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Zuidzijde 115a

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

33.733

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

17%

20% NL

33%

20% NL

50%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod